Les diferències entre portes blindades, de seguretat i cuirassades

Moltes persones confonen aquests tres tipus de portes pensant que es tracten del mateix model de porta, i s’equivoquen. Les portes blindades, portes de seguretat i cuirassades són diferents i donen resposta a una sèrie de necessitats amb unes característiques diferents i pensades per a cada situació.

Avui aprendràs les diferències entre aquestes portes i  per a què serveixen.

Portes blindades

Les portes blindades solen estar compostes per plaques de fusta, metall i altres aliatges per ambdues cares de la porta. D’aquesta manera, es millora la seva impenetrabilitat i es converteix en una porta amb unes propietats aïllants tèrmiques i acústiques, la qual cosa pot ajudar a suposar un estalvi energètic en calefacció i menys soroll dels veïns.

Compten amb un bloqueig integral que s’acciona amb la porta i compte també amb cilindres que impedeixen que siguin forçades i compliquen la duplicació de les claus.

Es tracta del terme mitjà en relació qualitat-preu.

Portes de seguretat

Les portes de seguretat són més senzilles, ja que no solen contenir materials que la blindin, sinó que opten per tenir barres fortes de seguretat i perfils horitzontals-verticals que resisteixin al foc. El seu pany també s’utilitza per evitar que mitjançant una palanca es pugui arribar a forçar la porta i penetrar en la llar.

És l’alternativa més econòmica del sector i s’utilitza molt en habitatges particulars, tant en la porta principal com la que connecta al pàrquing si es disposa en planta. També se sol utilitzar per protegir altres espais, com la caseta d’eines o un pàrquing extern.

Portes cuirassades

Les portes cuirassades són el màxim exponent pel que fa a seguretat. Les principals característiques que les diferencien de les portes de seguretat i blindades, és que a més de comptar amb un blindatge de metall, compten amb formigó en el seu interior per fer-la menys vulnerable i resistir atacs i intents d’obertura. D’aquesta manera, si el lladre utilitza una llança tèrmica per fondre les capes de metall, arribaria fins al formigó que costaria penetrar i que provocaria més soroll.

Aquest tipus de portes compten amb panys retardats, electrònics o digitals i en alguns casos, amb verificació per empremta dactilar o ocular. S’utilitza principalment per guardar objectes de gran valor, com l’or o obres d’art, com es veu en les pel·lícules. No és d’estranyar que el seu preu sigui molt elevat i sigui pràcticament impossible trobar-les en domicilis particulars.

A MasterCerrajeros som experts en serralleria i seguretat de la llar. Oferim solucions de tot tipus, com el servei de portes blindades i de seguretat.

Posa’t en contacte amb nosaltres per sol·licitar una consulta de seguretat gratuïta.

 

portes blindades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *