El serraller professional, un ofici amb molts anys d’història

L’ofici de la serralleria es remunta a segles enrere. Al principi, el serraller professional es coneixia com el ferrer, ja que eren les persones que s’encarregaven de la fabricació dels panys i la forja de claus. Els humans sempre hem pensat en la nostra seguretat i protecció. La serralleria ha anat evolucionant, fins a arribar a ser el que coneixem avui dia.

El pany va ser, en principi, inventat per xinesos i egipcis. El poble ras tenia panys de fusta, ja que els de metall estaven reservats per la població rica del moment. Els pobres intentaven protegir les seves cases i les seves mercaderies, mentre que els rics volien privadesa i seguretat en cadascuna de les seves habitacions. Temps després, els romans van incloure diverses millores fins que van crear un sistema de seguretat més complex, amb el tancament “volta de clau” que avui dia coneixem. Actualment, els panys són conjunts mecànics complexos i que es desenvolupen en sèrie.

Durant el segle XVI i XVII, la Cort Real Espanyola tenia a la seva “plantilla” un equip de serrallers reials. Aquests serrallers s’ocupaven de la seguretat de la reialesa serraller professional i de la reparació de panys del Palau i les seves instal·lacions properes. Per accedir a l’ofici, se’ls prenia jurament que no podien donar cap clau o instruments per manipular-la a ningú, en cas contrari, estarien condemnats a mort.

Antigament, l’ofici de serraller se solia aprendre per herència, ja que es transmetia l’experiència de generació en generació, malgrat que avui dia existeixen moltes escoles tècniques de serralleria i llibres i manuals per aprendre l’ofici.

La nostra professió ha anat evolucionant i ja no ens dediquem tant en exclusiva a la fabricació de panys. El servei de serralleria ha evolucionat fins a prestar el servei de serraller  urgent per així actuar en emergència, de forma ràpida   i amb una disponibilitat immediata. Per experiència, en alguns casos, hem marcat la diferència entre que el client dormi en el seu llit o en un hotel. Des de MasterCerrajeros oferim el servei de serraller  urgent a Barcelona.

El serraller professional  s’ha convertit en una professió molt tècnica i especialitzada, i amb un nivell de coneixements molt major que els nostres ancestres. Avui dia, els professionals dedicats a la serralleria no solen comptar amb l’experiència d’un mes, per la qual cosa la seva llarga trajectòria professional i coneixements marcaran la diferència.

Posi’s en contacte amb nosaltres per rebre informació sobre els nostres serveis.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *