La importància de tenir una porta segura

La porta, la entrada de la nostra llar, es un dels principals elements a tenir en compte si volem reforçar la seguretat de la nostra llar. Malgrat que no hi ha portes impossibles d’obrir, l’objectiu ha de ser retardar al màxim l’acció dels lladres. Una porta difícil l’obrir tindrà un efecte dissuassori per a molts lladres i permetrà donar senyals d’alarma als veïns en cas de que el lladre decideixi entrar a casa teva.

En primer lloc es important que la porta sigui sòlida i massissa, preferiblement feta amb materials com la fibra de vidre, fusta sòlida o amb nucli de fusta sòlida o de metall i reforçades per dintre.

Evita que les portes exteriors tinguin finestres. Una porta exterior amb finestra facilita la entrada dels lladres, ja que els hi dones més opcions per a que aconsegueixin obrir la porta.

Una altre element important en una porta segura es el pany. De poc serveis tenir una porta massissa si el pany no es segur. Es recomana fer servir un bombí “antibumping”. Es tracta d’un aparell tradicional però reforçat amb acer per dintre. En referència al pany, també hi ha la opció d’instal·lar un escut protector entorn al pany. L’objectiu d’aquest escut es que els lladres no puguin conèixer la marca i altres especificacions del pany.

puerta segura

Finalment s’ha de tenir en compte la seguretat de les finestres de la planta baixa. De poc serveix tenir una porta segura, si les finestres de la nostra llar conviden a que sigui robada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *